Alla inlägg under juli 2008

Av Linda - 22 juli 2008 19:14

weeeeell, jag började ju på spirogyra igår, och märkte att dom blev JÄTTEstora.

spiro

Efter att har sovit på saken, repade jag upp för att göra ett par Fetching istället. Men när jag skulle börja på dom, tyckte jag det var lite lustigt med antalet maskor. Det skulle vara fler maskor på varje sticka på fetching, men ändå mindre totalt antal maskor. Och jag satt rätt länge och funderade på hur det gick till. Men sen kom jag ju på det... Doh man skulle ju sticka på tre stickor och inte på fyra på båda mönstrena... Inte konstigt att spirogyra blev stora... Men jag började iaf på Fetching, och det verkar bli lagom storlek. :-)

fetch

Nu blir det till att karda och spinna och färga mera garn. :-)

Av Linda - 21 juli 2008 16:44

Fortsättning på gårdagens ullprojekt.

Jag ska sticka ett par spirogyra i mitt egenkardade, egenspunna och egenfärgade garn. Tanken är att jag ska färga i olika nyanser av karamellfärgsrött och karamellfärgsgrönt.

Jag har inte tålamod att karda och spinna alllt garn på en gång, utan jag gör lite garn och sen färgar och stickar upp det, och sen gör nytt garn.

För jag blir otålig oxå att provsticka garnet för att se att det blir bra.

OCH vad lång tid det tar för ull att torka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:-)

Av Linda - 20 juli 2008 10:59

Å vad pysslar jag med idag då?

Jag kardar ull, som jag sedan spinner med min hemgjorda slända. Det är jätteroligt, men det går sakta och tar lång tid. Och så stickar jag lite emellanåt.

Av Linda - 19 juli 2008 14:39

Det finns en sommartävling nu på stickamera och jag har skickat in mitt bidrag idag. Jag funderade några dar på vad jag skulle sticka och browsade lite på knitty och då hittade jag flowerpower. Den var lätt o rolig att sticka o fort gick det, bara två timmar inklusive kaffepaus. Jag använde restgarn i akryl. Blomman i toppen var inte alls svår att få till. Det kommer nog bli fler såna här mössor i framtiden. Men nu är det iaf mitt tävlingsbidrag.

Av Linda - 18 juli 2008 21:25

Det bidde en liten liten scarves.

Detta garnet har jag spunnit själv o ett försök att spinna med olika färger, det blev väl sådär bra. Och det blev en liten liten scarves. Alldeles för kort för att kunna användas, men iaf.

Blockningen blev en kamp mellan viljor. hrm och katterna vann...

Först kunde Zorro inte alls förstå att det mjuka tyget som låg på golvet inte var för honom att ligga på. Nåväl, lite på kanten kunde han ju få ligga. Sen när jag vände ryggen till för att ladda in bilden i datorn... Då helt plötsligt låg Agnes och rullade sig på scarvesen... Vad ska man göra? :-) Det går ju inte att bli arg på dom små sötnosarna. Jag får väl skylla mig själv när jag lägger mjuka saker på golvet. Men till framtida blockning får jag komma på en annan lösning. Kanske ett sånt där mjukt pusselgrej som jag sett på andra bloggar. Och ha katterna i ett annat rum...  :-)

Av Linda - 17 juli 2008 18:08

Del 3 i mysterystickningen klar. Det är svårt att ta en bra bild på den. Jag kommer inte se hur den blir förräns den är klar. Sista delen kom i lördags, så jag har del fyra och avslutningen kvar. Det är bara att sticka på. :-)

Av Linda - 16 juli 2008 17:08

Vaknade halv åtta... jag börjar jobba kl sju...

Nåväl inget att göra åt, bara upp o iväg. Sen kan man ju tycka att när jag fick sova längre, borde vara pigg o alert. Men jag har varit tröttare än nånsin idag. Blä...

Av Linda - 15 juli 2008 17:05

 Idag tittade jag in på IKEA på lunchen, och fick brottas med alla semesterfirare. Alla gick såååå lååååångsamt och jag ville ju springa igenom allt lite snabbt på min stackars rast. Höll på att bli lite tokig. :-)

Jag inhandlade en stolsdyna och några förvaringslådor till mina garn. Så jag inte behöver ha garnet i plastkassar.

Ovido - Quiz & Flashcards